210 69 85 833

Δυσαπορρόφηση Λίπους - Χολοκυστεκτομή

Ως χολολιθίαση και χοληδοχολιθίαση ορίζεται η παρουσία λίθων στα ενδοηπατικά ( σπάνιες περίπου) ή εξωηπατικά ( συνήθως) χοληφόρα και θα προσβάλει το 30% περίπου των γυναικών και το 15% των ανδρών μετά τα 60 έτη. Οι λίθοι διακρίνονται σε τρείς κατηγορίες τους χοληστερινικούς ( 20%) τους λίθους εκ χολοχρωστικών (5%) και τους μεικτούς, ο δε σχηματισμός τους οφείλεται σε διαταραχή της ισορροπίας στην περιεκτικότητα της χολής μεταξύ χοληστερόλης , φωσφολιπιδίων και χολικών αλάτων , σε αιμολυτικές καταστάσεις όπως η δρεπανοκυτταρική και η μεσογειακή αναιμία σε φλεγμονή των χοληφόρων ( χολαγγειίτιδα ) και σε καταστάσεις στάσης της χολής. Η συνηθέστερη θέση σχηματισμού και παρουσίασα λίθων είναι η χοληδόχος κύστη.

Η χοληδόχος κύστη είναι το όργανο του ήπατος στο οποίο αποθηκεύεται η χολή κατά τα διαστήματα νηστείας. Κατά την διάρκεια των γευμάτων η χοληδόχος κύστη συσπάται και απελευθερώνει στο δωδεκαδάκτυλο διαμέσου του χοληδόχου πόρου τη χολή. Η χολή είναι υπεύθυνη με τα χολικά οξέα και τα χολικά άλατα που περιέχει για την πέψη του λίπους των τροφών και για την αλκαλοποίηση με τα διττανθρακικά του όξινου περιεχομένου του στομάχου προκειμένου να καταστούν δραστικά τα πεπτικά ένζυμα του παγκρέατος και του λεπτού εντέρου ( η ενεργοποίηση τους απαιτεί αλκαλικό περιβάλλον ).

Σχετικα Προιοντα

Η ομαλή λειτουργία του χοληφόρου δέντρου και της χοληδόχου κύστης είναι πλέον σημαντική για την διαδικασία της πέψης του λίπους και την απορρόφηση των απαραιτήτων θρεπτικών συστατικών όπως οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K.

Χολολιθίαση είναι η παρουσία λίθων στην χοληδόχο κύστη. Όταν προκαλούν σημεία απόφραξης με πόνο, διαταραχές πέψης, φούσκωμα, ίκτερο, ηπατική δυσλειτουργία, χολοκυστίτιδα κ.α. απαιτείται άμεση αντιμετώπιση συνήθως με χολοκυστεκτομή οπότε και αφαιρείται χειρουργικά ( λαπαροσκοπική, χολοκυστεκτομή ή ανοικτή χολοκυστεκτομή) η χοληδόχος κύστη μαζί με τους λίθους.

Χοληδοχολιθίαση είναι η παρουσία λίθου στον χοληδόχο πόρο η οποία όταν προκαλεί απόφραξη αντιμετωπίζεται ενδοσκοπικά με ERCP.

Συνήθως μετά την χολοκυστεκτομή ο ασθενής τίθεται σε ειδική άλιπη δίαιτα με προοδευτική στη συνέχεια επανένταξη του λίπους στην διατροφή του, προκειμένου να μην προκληθούν κοιλιακά άλγη, διάρροιες και στεατόρροια. Αυτά συμβαίνουν λόγω αλλαγών στην ροή και την σύσταση της χολής μετά την χολοκυστεκτομή οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχή στην πέψη και απορρόφηση του λίπους των τροφών. Συνήθως μετά τις 3-4 πρώτες εβδομάδες το ήπαρ έχει σταδιακά προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και το διαιτολόγιο του ασθενούς επιστρέφει στο φυσιολογικό.

Το Lypo Gold της Enzymedica περιέχει ένα ισχυρό μείγμα λιπασών υψηλής ενζυμικής δραστικότητας. Μια κάψουλα του LypoGold μπορεί να διασπάσει 22 γραμμάρια λίπους σε μόλις 30 λεπτά. Το LypoGold μαζί με το γεύμα είναι ιδανικό για την ταχεία αποκατάσταση της φυσιολογικής δίαιτας μετά την χολοκυστεκτομή καθώς υποστηρίζει με μοναδικό τρόπο την πέψη του λίπους και την απορρόφησή του από το λεπτό έντερο εξαλείφοντας τις διάρροιες και τα κοιλιακά άλγη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τα ένζυμα παρακαλώ επευθυνθείτε στις συχνές ερωτήσεις ή επικοινωνήστε μαζί μας

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις