210 69 85 833

Συχνές Ερωτήσεις

Τα ένζυμα είναι βιολογικά δραστικές πρωτείνες που υπάρχουν σε όλα τα ζωντανά κύτταρα. Τα μεταβολικά ένζυμα καταλύουν και ρυθμίζουν κάθε βιοχημική αντίδραση που συμβαίνει μέσα στο ανθρώπινο σώμα, καθιστώντας τα απαραίτητα για την κυτταρική λειτουργία και τη διατήρηση της υγείας.

Τα πεπτικά ένζυμα μετατρέπουν την τροφή που τρώμε σε ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό μας για τις διάφορες βιολογικές διαδικασίες. Ο οργανισμός παράγει φυσιολογικά τόσο πεπτικά όσο και μεταβολικά ένζυμα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Τα ένζυμα είναι πρωτείνες οι οποίες αποτελούν ένα ζωτικό παράγοντα ενέργειας  που απαιτείται για κάθε χημική δράση και αντίδραση, που συμβαίνει στο σώμα μας.

Υπάρχουν περίπου 1300 διαφορετικά ένζυμα που βρίσκονται στο ανθρώπινο κύτταρο. Τα ένζυμα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με συνένζυμα σχηματίζοντας σχεδόν 100.000 διάφορες χημικές ουσίες που μας επιτρέπουν να βλέπουμε, να ακούμε, να αισθανόμαστε, να κινούμαστε, να πέπτουμε την τροφή μας και να σκεπτόμαστε. Κάθε όργανο, κάθε ιστός και όλα τα 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα στο σώμα μας εξαρτώνται από τις αντιδράσεις των μεταβολικών ενζύμων και την ενέργεια που αποδίδουν.

Ο όρος διατροφή δεν μπορεί να εξηγηθεί χωρίς να περιγραφεί  ο ρόλος των ενζύμων.

Τα μεταβολικά ένζυμα αποτελούν ουσιαστικό συστατικό της βέλτιστης κυτταρικής λειτουργίας και της υγείας. Οι περιγραφές αυτές έχουν μεγάλη αξία. Μπορούν  να επιταχύνουν τις  χημικές αντιδράσεις μέσα στα κύτταρα για αποτοξίνωση και την παραγωγή ενέργειας.  Μας επιτρέπουν να βλέπουμε, να ακούμε, να νιώθουμε, να κινούμαστε και να σκεπτόμαστε. Κάθε όργανο, κάθε ιστός και όλα τα 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα στο σώμα μας εξαρτώνται από την αντίδραση των μεταβολικών ενζύμων και την ενέργεια που αποδίδουν. Χωρίς αυτά, η κυτταρική ζωή δεν θα υπήρχε. Τα πεπτικά ένζυμα εκκρίνονται από το πεπτικό σύστημα για τη διάσπαση των τροφών σε θρεπτικά συστατικά και σε ουσίες που θα αποβληθούν από το σώμα. Τα περισσότερα από τα πεπτικά ένζυμα παράγονται από το πάγκρεας. Το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, το λεπτό και το παχύ έντερο καθώς το στομάχι παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην παραγωγή αυτών των ενζύμων. Τα πεπτικά ένζυμα επιτρέπουν στις θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και στις ουσίες που δεν χρειάζονται να αποβληθούν.  Ορισμένα ανθρώπινα πεπτικά ένζυμα περιλαμβάνουν την πρωτεάση, την αμυλάση, τη λιπάση, την πεψίνη, τη θρυψίνη και την πτιαλίνη. Τα ένζυμα των τροφίμων εισάγονται στο σώμα μέσω των ωμών τροφών και μέσω της κατανάλωσης συμπληρωμάτων ενζύμων. Οι ωμές τροφές φυσιολογικά περιέχουν ένζυμα αποτελώντας έτσι μια πηγή ενζύμων όταν καταναλώνονται. Ωστόσο, τα ωμά τρόφιμα παρέχουν μόνο αρκετά ένζυμα για να αφομοιωθεί το συγκεκριμένο φαγητό. Το μαγείρεμα και η επεξεργασία των τροφίμων καταστρέφει όλα τα ένζυμα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα τρόφιμα που τρώμε είναι μαγειρεμένα ή επεξεργασμένα με κάποιο τρόπο και επειδή οι ωμές τροφές που τρώμε περιέχουν αρκετή ποσότητα ενζύμων για την επεξεργασία μόνο της συγκεκριμένης τροφής, το σώμα μας πρέπει να παράγει την πλειοψηφία των πεπτικών ενζύμων που απαιτούνται, εκτός αν λαμβάνουμε ένζυμα συμπληρωματικά για να βοηθήσουν στη διαδικασία της πέψης. Μια ποικιλία από συμπληρώματα ενζύμων είναι διαθέσιμα μέσω διαφόρων πηγών. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των τύπων των ενζύμων και φροντίζετε να χρησιμοποιείτε το έζυμο που θα καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους αντιμετωπίζει κάποια γαστρεντερική διαταραχή.1,2  Με τη σωστή αντιμετώπιση στην πραγματικότητα ελάχιστοι είναι αυτοί που θα υπέφεραν. Τα τυπικά οφέλη των ενζυμικών συμπληρωμάτων περιλαμβάνουν μειωμένη πεπτική δυσφορία, αύξηση της ενέργειας και βελτίωση της ομαλής εντερικής λειτουργίας. Μείωση της πεπτικής δυσφορίας : Όταν άπεπτες τροφές διατρέχουν το έντερο μπορεί να ερεθίσουν και δυνητικά να βλάψουν το ευαίσθητο εντερικό τοίχωμα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο ερεθισμός μπορεί να μειώσει την κινητικότητα του πεπτικού συστήματος και να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία της απορρόφησης. Αύξηση της ενέργειας : Σύμφωνα με τον Yuri Elkaim του «Τρώγοντας για την Ενέργεια», στις περισσότερες περιπτώσεις, έως και 80% της ζωτικής ενέργειας του σώματός μας δαπανάται για την πέψη.3 Υποβοηθώντας τη διάσπαση και την απορρόφηση των τροφών, μπορείτε να ελευθερώσετε τεράστια ποσά ενέργειας, αυξάνοντας τη φυσική σας ζωτικότητα και ενισχύοντας τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Βελτίωση της ομαλής εντερικής λειτουργίας: Με τη σωστή πέψη ευοδώνεται η δημιουργία ενός υγιούς εντερικού περιβάλλοντος, και προσφέρεται ανακούφιση από την περιστασιακή δυσκοιλιότητα και τις διαταραχές των κενώσεων.

  1. Common GI Problems: Volume 1. “The American College of Gastroenterology. The American College of Gastroenterology, n.d. Web. 30 jul. 2010 http://www.acg.gi.org/patients/cgp/cgpvol1.asp.

  2. U.S. Census Bureau (2010). Data Finders: Population Clocks. Retrieved October 28, 2010. www.cencus.govhttp://www.census.gov/

Elkaim, Yuri. “Health Benefits of Fasting”. Eating for Energy Blog. Yuri Elkaim, 22 Oct 2009. Web. 2 Aug 2010. http://eatingforenergy.ca/blog/177/health-benefits-of-fasting.

  1. Τα φυτικής βάσεως ένζυμα , φυτικά ένζυμα δηλαδή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή των συμπληρωμάτων ενζύμων. Καλλιεργούνται σε ένα εργαστήριο και προέρχονται από συγκεκριμένα είδη μυκήτων και προβιοτικών. Τα ένζυμα που προέρχονται από τον Ασπέργιλλο ονομάζονται φυτικά ή μυκητιασικά. Από όλες τις επιλογές, τα φυτικής προέλευσης ένζυμα είναι τα πιο ισχυρά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διασπάσουν περισσότερο λίπος, πρωτείνες και υδατάνθρακες από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

  2. Τα ένζυμα των φυτών αποτελούνται από βρομελίνη και παπαίνη. Η Βρομελίνη είναι ένα πρωτεολυτικό (διασπά πρωτείνες) και πηκτικό του γάλακτος ένζυμο προερχόμενο από το στέλεχος του ανανά. Ένα απόσταγμα αυτού του ενζύμου έχει γίνει γνωστό για την επαγωγή μιας φυσιολογικής φλεγμονώδους αντίδρασης και χρησιμοποιείται για να χαρίζει μαλακή υφή στο κρέας και θωρακίζει τη μπίρα κατά την ψύξη. Όπως η πεψίνη και η παπαίνη, η βρομελίνη έχει βέλτιστη θερμοκρασία υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία του σώματος. Άλλωστε στην περιοχή της φλεγμονής υπάρχει πάντα υψηλότερη θερμοκρασία από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Η Βρομελίνη χρησιμοποιείται στο Repair, Repair Gold και Natto-K.

Η παπαίνη είναι ένα ένζυμο που προέρχεται από το λατέξ της παπάγιας. Αυτό το ένζυμο καθίσταται ενεργό σε ένα περιβάλλον από 6,0 έως 8,0 pH και απαιτεί θερμοκρασίες πάνω από την κανονική θερμοκρασία του ανθρωπίνου σώματος. Όπως και η βρομελίνη, προάγει τη φυσική αποκατάσταση του οργανισμού κατά την υπερπροσπάθεια.

  1. Ζωικά: η χυμοθρυψίνη, η παγκρεατίνη, η πεψίνη και η θρυψίνη είναι ένζυμα που προέρχονται από το πάγκρεας, το στομάχι και το λεπτό έντερο. Τα ένζυμα αυτά απαιτούν ένα περιβάλλον αλκαλικό (pH 8,0) για να γίνουν ενεργά.

Τα ένζυμα της Enzymedica δεν προέρχονται από ζώα και είναι ενεργά σε όλο το φάσμα του pH του γαστρεντερικού σωλήνα.

Τα φυτικής βάσης ένζυμα είναι τα πιο δημοφιλή ένζυμα που βρίσκονται σε φυσικά συμπληρώματα διατροφής.  Τα τέσσερα πιο κοινά είναι η πρωτεάση, η λιπάση, η αμυλάση και η κυτταρινάση.  Αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της αγοράς. Αυτά προέρχονται εργαστηριακά  από τον Ασπέργιλλο που αναπτύσσεται  σε φυτά όπως η σόγια και το κριθάρι. Αποκαλούνται φυτικής βάσης , μικροβιακά και μυκητιασικά. Από όλες τις επιλογές τα φυτικής βάσης ένζυμα είναι τα πιο δραστικά και τα πιο ισχυρά. Αυτό σημαίνει ότι περιέχουν τις υψηλότερες δραστικές μονάδες και μπορούν να διασπάσουν περισσότερο λίπος, πρωτείνες και υδατάνθρακες, στην  ευρύτερη δυνατή περιοχή του pH από ότι οποιαδήποτε άλλη πηγή. Τα φυτικής βάσης ένζυμα είναι χρήσιμα για να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να επιτρέψουν στον οργανισμό να παράγει περισσότερα μεταβολικά ένζυμα, μειώνοντας την ανάγκη παραγωγής πεπτικών ενζύμων. Μπορούν,  επίσης,  να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλες φόρμουλες για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών. Οι άλλοι τύποι ενζύμων που αναφέρονται στη συνέχεια είναι καταλληλότεροι για συγκεκριμένους θεραπευτικούς σκοπούς παρά για την υποστήριξη της πέψης. Υπάρχει ισχυρή εμπειρία ασφαλούς χρήσης για τα ένζυμα που προέρχονται από τον Ασπέργιλλο  στη βιομηχανία τροφίμων και θεωρούνται εγκεκριμένα τρόφιμα στις ΗΠΑ. Αυτά τα ένζυμα μπορούν να λαμβάνονται με τα γεύματα για να βοηθήσουν στην πέψη όλων των τροφών ή ανάμεσα στα γεύματα για να θρέψουν και να θωρακίσουν το σώμα ως σύνολο. Τα φυτικής βάσης ένζυμα δραστηριοποιούνται μόνο όταν ο οργανισμός έχει ανάγκη για αυτά. Δεδομένου ότι είναι τρόφιμα φυσικά για το σώμα καθώς και ότι είναι πιο ισχυρά, συχνά προτιμώνται έναντι των άλλων τύπων.  Η ακόλουθη είναι μια λίστα των άλλων τύπων ενζύμων που συνήθως πωλούνται στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Η Παγκρεατίνη είναι μια ουσία που προέρχεται από το πάγκρεας του χοίρου ή των βοοειδών. Η Παγκρεατίνη περιέχει πρωτεολυτικά ένζυμα (τα ένζυμα που διασπούν τις πρωτείνες), αμυλάση και λιπάση. Αυτό το ένζυμο έχει μελετηθεί εκτενώς για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η παγκρεατίνη έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στη Γερμανία για την ενίσχυση του παγκρέατος σε μοριακό επίπεδο. Δεδομένου ότι είναι μια αδενική έκκριση, παρέχει τον ίδιο τύπο δράσης όπως  ένα σύμπλοκο του θυρεοειδούς  θα παρείχε στον θυρεοειδή αδένα ενός ατόμου. Ο Δρ Roy Dittinan προτείνει την αποφυγή παγκρεατικών ενζύμων κατά την εγκυμοσύνη ή όταν λαμβάνονται αντιπηκτικά. Η Πεψίνη είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που παρασκευάζεται συνήθως από το στόμαχο των χοίρων και είναι το κύριο συστατικό των γαστρικών εκκρίσεων. Συνήθως χορηγείται σε ανθρώπους με μειωμένη δυνατότητα πέψης πρωτεινών. Ωστόσο η πεψίνη ενεργοποιείται μόνο σε θερμοκρασία υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία του σώματος. Η Βρομελίνη αποτελεί μια ομάδα πρωτεολυτικών και πηκτικών των γαλακτομικών ενζύμων που προέρχεται από το στέλεχος του ανανά. Ένα συμπύκνωμα αυτού του ενζύμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, ως ουσία που μαλακώνει την υφή του κρέατος και στη θωράκιση της μπύρας κατά την ψύξη. Όπως η πεψίνη, η βρομελίνη ενεργοποιείται μόνο σε θερμοκρασία υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία του σώματος. Η Παπαίνη είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που προέρχεται από το λατέξ του φυτού παπάγια. Αυτό το ένζυμο καθίσταται ενεργό σε ένα περιβάλλον από 6,0 έως 8,0 pH και σε θερμοκρασίες πάνω από την κανονική θερμοκρασία του ανθρωπίνου σώματος. Για το λόγο αυτό, η παπαίνη και η βρομελίνη συχνά χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της φλεγμονής, δεδομένου ότι η θερμοκρασία στα σημεία της φλεγμονής είναι πάντα υψηλότερη από το υπόλοιπο σώμα. Η Χυμοθρυψίνη είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που λαμβάνεται από το πάγκρεας των βοοειδών και των χοίρων. Αυτό το ένζυμο απαιτεί ένα pH 8,0 για να γίνει ενεργό. Η θρυψίνη είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που σχηματίζεται στο έντερο και μπορεί να ληφθεί από το έντερο ή το πάγκρεας ενός ζώου. Η θρυψίνη διασπά την αργινίνη ή τη λυσίνη και λειτουργεί μόνο σε αλκαλικό περιβάλλον. Σήμερα χορηγείται συχνά επικαλυμμένη έτσι ώστε να μπορεί να φθάσει στο αλκαλικό pH του  λεπτού εντέρου. Συνήθως χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της λειτουργίας του παγκρέατος και του λεπτού εντέρου.

Οι πρωτεάσες  διασπούν τις πρωτείνες, οι αμυλάσες διασπούν τους  υδατάνθρακες και το άμυλο και οι λιπάσες διασπούν το λίπος. Αυτά τα τρία ένζυμα διασπούν την πλειοψηφία των κοινών ομάδων τροφίμων. Άλλα ένζυμα περιλαμβάνουν τη λακτάση (διασπά τη λακτόζη- γαλακτοκομικά), τη μαλτάση και τη σουκρόζη (διασπούν τα σάκχαρα των τροφίμων) και την κυτταρινάση (διασπά την κυτταρίνη).

Τα προιόντα της Enzymedica περιέχουν συνδιασμούς όλψν των απαραίτητων ενζύμων που είναι αναγκαία για την πέψη του συνόλου των επιμέρους  συστατικών της τροφής.

Το πατενταρισμένο ενζυμικό μείγμα Therablend είναι ένας ισχυρός συνδιασμός πολαπλών ενζυμικών αλυσίδων δραστικός σε όλο το φάσμα των πρωτεινών λίοπων και υδατανθράκων και σε όλο το φάσμα του pH του εντέρου.

Αυτό το καθιστά 3 φορές ισχυρότερο και 6 φορές ταχύτερο από τα ανταγωνιστικά προιόντα.

Ο οργανισμός μας παράγει με κάθε γεύμα πεπτικά ένζυμα που χρησιμοποιούνται στην πέψη των τροφών.

Τα προιόντα της Enzymedica περιέχουν αποκλειστικά φυτικής βάσης πεπτικά ένζυμα, τα οποία προέρχονται από τη φύση και  συμπεριλαμβάνονται στα ασφαλέστερα συμπληρώματα διατροφής.

Ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις έχουν αναφερθεί.

Με την έναρξη της χορήγησης υψηλής δραστικότητας πεπτικών ενζύμων ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων έχει αναφέρει στομαχικές διαταραχές ή μαλακές κενώσεις.

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο δυσμενές αποτέλεσμα, διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Συνήθως τα αποτελέσματα της δράσης των πεπτικών ενζύμων γίνονται αισθητά από τις πρώτες λήψεις.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα και η ταχύτητα δράσης των πεπτικών ενζύμων της Enzymedica, βοηθούν στην απόφαση σχετικά με τη συνέχιση της χρήσης του συγκεκριμένου προιόντος μέσα σε λίγες ημέρες ή τις πρώτες εβδομάδες.

Οι ωμές τροφές παρέχουν μόνο αρκετά ένζυμα για να αφομοιώσουν το συγκεκριμένο φαγητό. Δεν υπάρχουν επιπλέον ένζυμα σε ωμά τρόφιμα για την πέψη μαγειρεμένων ή επεξεργασμένων τροφίμων. Λόγω του κινδύνου της βακτηριδιακής μόλυνσης, πολλά τρόφιμα δεν θα πρέπει να τρώγονται ωμά, συμπεριλαμβανομένων κρεάτων, πουλερικών, των αυγών και των φασολιών. Επίσης, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που φέρουν οι μεγάλες ποσότητες ωμών τροφίμων δύσκολο να χωνευτούν.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος, η καθημερινή πίεση και τα ακατάστατα γεύματα ευνοούν τα προβλήματα του γαστρεντερικού.

Η ηλικία, η κακή ποιότητα και η επεξεργασία των τροφίμων μαζί με τα χημικά πρόσθετα καθιστούν συχνά απαραίτητη τη λήψη πεπτικών ενζύμων για καλύτερη πέψη και απορρόφηση.

Τα συμπληρώματα ενζύμων ενισχύουν την ολοκληρωμένη πέψη των τροφών, ομαλοποιούν την εντερική λειτουργία και απαλλάσουν τον οργανισμό από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Επιπλέον τα πεπτικά ένζυμα είναι απαραίτητα σε παθολογικές καταστάσεις του οργανισμού ( χολοκυστεκτομή, δυσανεξίες, δυσαπορροφήσεις , χειρουργικές επεμβάσεις , κ.λπ.) όπου και συμπληρώνουν την φυσική ανάγκη του οργανισμού στην παραγωγή ενζύμων.

Το CoQ10 είναι ένα συνένζυμο που απομονώθηκε για πρώτη φορά από την καρδιά της αγελάδος. Το συνένζυμο είναι ένα οργανικό μόριο που περιέχει συνήθως φωσφόρο και κάποιες βιταμίνες. Το συνένζυμο και το αποένζυμο πρέπει να ενωθούν έτσι ώστε να καταστούν ενεργά. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα θεωρούνται συνένζυμα. Το συνένζυμο για να δράσει χρειάζεται ενέργεια και κάποιο άλλο ένζυμο. Τα παράγωγα της Blue Green Algae και της χλωροφύλλης είναι υψηλής ποιότητας φυτικές τροφές που περιέχουν μέταλλα, βιταμίνες και ένζυμα.

Ωστόσο, δεν έχουν την πεπτική δραστικότητα των συμπληρωμάτων ενζύμων φυτικής βάσης, και στην καλύτερη των περιπτώσεων τα ένζυμά τους θα απελευθερώσουν μόνο τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Όταν τρώμε ωμά τρόφιμα, η θερμοκρασία και η υγρασία της στοματικής κοιλότητας, ενεργοποιούν τα ένζυμα που περιέχονται σε αυτά. Όταν ενεργοποιηθούν τα ένζυμα, πέπτουν την τροφή και την μετατρέπουν στα απαραίτητα εκείνα θρεπτικά συστατικά που θα απορροφηθούν μέσω των εντερικών λαχνών στην αιματική κυκλοφορία. Στη συνέχεια. Τα μεταβολικά ένζυμα που βρίσκονται στο αίμα και στους ιστούς μετατρέπουν τα 45 γνωστά θρεπτικά συστατικά σε μυς, νεύρα, οστά, αίμα, πνεύμονες κλπ. Κάθε κύτταρο στον οργανισμό εξαρτάται από συγκεκριμένα ένζυμα.

Π.χ. μια πρωτεάση (ένζυμο που διασπά τις πρωτείνες) δεν πέπτει λίπος.

Μια λιπάση (ένζυμο που διασπά λίπος) δεν πέπτει υδατάνθρακες.

Κάθε ένζυμο  επιτελεί συγκεκριμένη λειτουργία στον οργανισμό. Τα ένζυμα επιδρούν πάνω σε χημικές ενώσεις και τις μετατρέπουν σε άλλες , παραμένοντας  τα ίδια αναλλοίωτα.

Με απλά λόγια χωρίς ένζυμα τίποτα δεν θα λειτουργούσε στον οργανισμό μας.

Τα συμπληρώματα ενζύμων επιτελούν πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες (η αμυλάση διασπά τους υδατάνθρακες, η λιπάση τα λίπη και η πρωτεάση τις πρωτείνες). Σε αντίθεση με τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και ορισμένα βότανα, δεν υπάρχει ανώτατο όριο (ουδός) στην ποσότητα των συμπληρωμάτων ενζύμων που μπορεί να καταναλωθούν.

Πεπτικά ένζυμα περιέχονται και στις ακατέργαστες τροφές που  καταναλώνουμε.

Τα ένζυμα χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό όποτε και όπου χρειάζονται αλλιώς αποβάλλονται.

Τα ένζυμα φυτικής δράσης ενισχύουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού χωρίς να τις αντικαθιστούν.

Η φυτική τους βάση προσομοιάζει με δίαιτα με μη επεξεργασμένες τροφές (φρούτα και λαχανικά)  πλούσιες σε ένζυμα. Τα ωμά τρόφιμα δεν μπορούν να αναστείλουν  την παραγωγή πεπτικών ενζύμων από τον οργανισμό. Στην πραγματικότητα το σώμα θα συνεχίσει να παράγει τα ένζυμα που απαιτούνται για την πέψη των τροφών. Τα ενζυμικά συμπληρώματα διατροφής απλά υποβοηθούν και ολοκληρώνουν τη διαδικασία της πέψης και απορρόφησης των τροφών.

Τα ένζυμα φυτικής  βάσης, καθώς προέρχονται από τη φύση, συμπεριλαμβάνονται στα ασφαλέστερα συμπληρώματα διατροφής.

Ωστόσο πάντα συστήνεται να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας προτού συνδυάσετε φάρμακα συμπληρώματα διατροφής.

Το Candidase λόγω της κυτταρινάσης που περιέχει δεν πρέπει να λαμβάνεται με φάρμακα  βραδείας αποδέσμευσης που περιέχουν κυτταρίνη.

Τα προιόντα της Enzymedica είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των τριών ετών και ενήλικες.

Λόγω της μοναδικής σύνθεσης βοτάνων, προιόντα όπως το Acid Soothe μπορεί να μην είναι κατάλληλα για εγκύους και θηλάζουσες.

Συνιστούμε οι έγκυες και οι θηλάζουσες να συμβουλευθούν τον ιατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν το Acid Soothe, pH Basic, Natto K, Repair Gold, Serra Gold, Virra Stop kai Virra Stop2X.

Τα ένζυμα φυτικής βάσης ενισχύουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού χωρίς να τις αντικαθιστούν.

Η φυτική τους βάση προσομοιάζει με δίαιτα με μη επεξεργασμένες τροφές (φρούτα και λαχανικά)  πλούσιες σε ένζυμα.

Τα φυτικής βάσης ένζυμα υποβοηθούν και ολοκληρώνουν τη διαδικασία της πέψης και απορρόφησης των τροφών και δρούν σε όλο το φάσμα του pH.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η Enzymedica :

•Τα προiόντα της είναι εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας

•Δεν χρησιμοποιεί καθόλου πρόσθετα

•Πάντα χρησιμοποιεί Non-GMO  ( μη γενετικά μεταλαγμένα συστατικά)

•Είναι 100% Vegeterian

•Όπου μπορεί τα προιόντα είναι Vegan και Kosher

•Εξετάζει και πιστοποιεί την δραστικότητα των ενζυμικών συστατικών

•Είναι GMP ( Good Manufacturing Practise) πιστοποιημένη από τον NSF

•Είναι πιστοποιημένη Carbon Neutral Company και Leed Gold

Αποφύγετε τα έκδοχα όπως στεαρικό μαγνήσιο, πηκτίνη μήλου και άμυλο ρυζιού. Κοιτώντας την ετικέτα ενός υψηλής ποιότητας ενζυμικού προιόντος θα βρείτε μονάδες μέτρησης, τις οποίες μπορεί να μη γνωρίζετε. Με τα περισσότερα προιόντα συμπληρωμάτων συγκρίνουμε περιεκτικότητα σε βάρος. Ωστόσο, στα ένζυμα ενδιαφερόμαστε κυρίως για τη δραστικότητα και αποτελεσματικότητά τους. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ βάρους και ενζυμικής δραστικότητας. Οι ισχύουσες μονάδες μέτρησης περιλαμβανομένων των μεθόδων ελέγχου έχουν καθορισθεί στον Food Chemical Codex (FCC).  O  FCC  έχει δημοσιευθεί από την Αμερικανική Ακαδημία και αποτελεί το κριτήριο για τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (U.S. FDA). Η μέθοδος καθορισμού της ενζυμικής δραστηριότητας που χρησιμοποιείται από την Αμερικανική βιομηχανία τροφίμων προέρχεται από τον FCC. Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο στις Η.Π.Α. για την εκτίμηση της δραστικότητας των ενζύμων φυτικής βάσης.  Αυτό το σύστημα εδραιώνει επίπεδα δραστικότητας και αποτελεσματικότητας.

Η Enzymedica είναι υπερήφανη για την παραγωγή ασφαλών και αποτελεσματικών ενζυμικών συμπληρωμάτων υψηλής ποιότητας. Τα ένζυμά μας προέρχονται από οργανικές πηγές, οι οποίες σε καμμία περίπτωση δεν έχουν έρθει σε επαφή με συντηρητικά ή παρασιτοκτόνα.

Τα φυτικής βάσης ένζυμα αντλεχουν ικανοποιητικά στο όξινο γαστρικό περιβάλλον. Η σύνθεση των ενζύμων Thera-BlendTMφυτικής βάσης παρασκευάστηκε ώστε να είναι αποτελεσματικό σε ευρύ φάσμα του pH περιλαμβανομένου όξινου και αλκαλικού περιβάλλοντος.

Ο συνδυασμός  Digest Gold με το γεύμα και Acid Soothe μετά το γεύμα καταπραύνουν τα συμπτώματα της ΓΟΠ και το αίσθημα καύσου.

Συστήνουμε το βιβλίο Enzymes for Autism της Karen De Felice. Τα προιόντα όπως το Lacto και το Digest Spectrum πρέπει να λαμβάνονται με τα γεύματα.

Αρχικά η δοσολογία πρέπει να είναι μικρή και να αυξάνεται προοδευτικά.

Ναι. Τα προβιοτικά συνθέτουν ένζυμα απαραίτητα για τον οργανισμό. Τα πρωτεολυτικά ένζυμα (όπως η πρωτεάση που περιέχει το Candidase) θα διασπάσουν τις 3D’s πρωτείνες (Dead, Damaged or Does not belong). Έτσι δεν παρεμβαίνουν στη δράση των προβιοτικών και στον αποκισμό τους στο παχύ έντερο.

Όχι. Το Glutenease σχεδιάστηκε για άτομα με ευαισθησία-δυσανεξία στη γλουτένη. Το προϊόν δεν σχεδιάσθηκε για να θεραπεύσει ασθενείς με κοιλιοκάκη, οι οποίοι όμως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως προστασία από γεύματα που μπορεί να περιέχουν γλουτένη.

Η λιπάση είναι το ένζυμο που διασπά το λίπος. Όταν λαμβάνεται μαζί με το γεύμα η διάσπαση του λίπους επιτελείται εντός του εντερικού σωλήνα. Αυτό διευκολύνει τη λειτουργία ελαττώνοντας  το έργο της χοληδόχου κύστης, του ήπατος και του παγκρέατος. Όταν λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων επιτελεί σημαντική συστηματική δράση στον οργανισμό και σε μερικές περιπτώσεις αποθηκεύεται στο ήπαρ για να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Πολλοί υπέρβαροι πάσχουν ή θα παρουσιάσουν στο μέλλον διαταραχή στον μεταβολισμό. Το ενδοκρινικό μας σύστημα ρυθμίζει τον μεταβολισμό του οργανισμού μας. Αν μπορέσουμε να ενισχύσουμε το ενδοκρινικό μας σύστημα, τότε το έντερο λειτουργεί καλύτερα πέπτοντας τις τροφές  χωρίς να τις μετατρέπει  σε περιττό λίπος. Έτσι επιτυγχάνουμε τη ρύθμιση του υγιούς σωματικού βάρους. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας δεν είναι άμεσο διότι πρέπει να χάσουμε κυρίως λίπος κατά τη μείωση του σωματικού βάρους. Η απώλεια μιας λίβρας σωματικού βάρους (1 λίβρα= 0,4536Kg) αντιστοιχεί σε μεγάλη ποσότητα λίπους. Η διαδικασία αυτή είναι πιο μακροπρόθεσμη, αλλά είναι υγιέστερη και τα αποτελέσματά της διαρκούν περισσότερο. Το καλύτερο είναι ότι δεν προκαλεί καμιά  ζημιά στον οργανισμό.

1)  Αέρια και φούσκωμα μετά τα γεύματα

2)  Αίσθημα βάρους ή πληρότητας του στομάχου μετά το γεύμα

3)  Αίσθημα κορεσμού μετά από  λήψη λίγης  μόνο ποσότητας τροφής

4)  Άπεπτη τροφή στις κενώσεις

5)  Επιπλέοντα κόπρανα στην τουαλέτα ή λιπαρά κόπρανα υποδηλώνουν άπεπτο λίπος

6)  Κοιλιακά άλγη , μετεωρισμούς , δυσφορία , διάρροια μετά την κατανάλωση    συγκεκριμένων τροφών

7)  Αίσθημα γαστρικού καύσου

Η λήψη πεπτικών ενζύμων που περιέχουν πρωτεάσεις βοηθούν στην διάσπαση των πρωτεινών και στην αυξημένη (έως 400%)  απορρόφηση των απαραίτητων αμινοξέων από τον οργανισμό. Αυτά αποτελούν και τα δομικά συστατικά των μυών.

Η θεωρία του ενζυμικού δυναμικού είναι παλιά και αρχικά διατυπώθηκε από τον Dr. Edward Howell. Η ικανότητα του κάθε οργανισμού να παράγει συγκεκριμένο αριθμό (ποσότητα) ενζύμων (πεπτικών και μεταβολικών)  κατά την διάρκεια της ζωής του ονομάζεται  «ενζυμικό δυναμικό». Το  «ενζυμικό δυναμικό»  κάθε ανθρώπου είναι γενετικά προκαθορισμένο  κληρονομούμενο από τους γονείς του. Μερικοί αλλά λίγοι έχουν υψηλό ενζυμικό δυναμικό.  Αυτό συνήθως διαπιστώνεται από την καλή κατάσταση της υγείας τους ανεξαρτήτως από τον τρόπο ζωής τους. Αυτοί ουσιαστικά μπορούν να φάνε και να πιούνε ότι θέλουν, σπανίως να γυμνάζονται, να έχουν αγχώδεις και  απαιτητικές εργασίες, αλλά παρ’όλα αυτά να είναι υγιείς, ευτυχισμένοι και με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κληρονομήσει ένα χαμηλό ενζυμικό δυναμικό(ή μια δυσανεξία). Αυτοί είναι αναγκασμένοι να προσέχουν την κάθε δραστηριότητα της ζωής τους και περισσότερο την διατροφή τους. Κάθε παρεκτροπή θα τους προκαλέσει γαστρεντερική διαταραχή και ασθένειες.

Οι περισσότεροι από εμάς ανήκουμε σε μία ενδιάμεση κατηγορία. Με την πρόοδο της ηλικίας πρέπει να είμαστε όλο και περισσότερο προσεκτικοί με τις επιλογές που κάνουμε. Η γρήγορη εξάντληση του ενζυμικού δυναμικού μας μπορεί να μεταφραστεί σε διαταραχή του ανοσοποιητικού, κούραση, εξάντληση ή και ασθένεια.

Τρεις τρόποι υπάρχουν για να συντηρήσουμε το ενζυμικό δυναμικο:

  1. Κατανάλωση περισσότερων ωμών τροφών

Οι ωμές τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, μαγείρεμα, ακτινοβολία ή θέρμανση περιέχουν ένζυμα που μας βοηθούν στην πέψη των τροφών. Καταναλώνοντας έτσι ωμά τρόφιμα ξοδεύουμε λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή πεπτικών ενζύμων και εξοικονομούμε το ενδογενές ενζυμικό δυναμικό μας.

2)Μείωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνουμε

Βελτιστοποιώντας την ποιότητα και την ποσότητα της τροφής που λαμβάνουμε εξοικονομούμε ζωτική ενέργεια και ενισχύουμε έτσι το ενζυμικό δυναμικό μας.

Εκτιμάται ότι ο οργανισμός ξοδεύει έως και το 80% της ενέργειας του στην διαδικασία της πέψης.

3)Λήψη ενός ενζυμικού συμπληρώματος διατροφής

Τα ενζυμικά συμπληρώματα δρουν συνεργικά με τις λειτουργίες του οργανισμού, αποφορτίζουν την ανάγκη για παραγωγή περίσσειας ποσότητας ενζύμων και υποστηρίζουν ενζυμικές ανεπάρκειες. Έτσι απελευθερώνουν την απαραίτητη ενέργεια για την επιτέλεση άλλων σημαντικών μεταβολικών λειτουργιών. Η λήψη λοιπόν ενός υψηλής ποιότητας ενζυμικού συμπληρώματος με κάθε γεύμα είναι πιθανόν η καλύτερη επιλογή για την διατήρηση του ενζυμικού δυναμικού.

Α) Quality/Price (σχέση Ποιότητας /Τιμής):  Αγοράζοντας φθηνά ενζυμικά συμπληρώματα είναι σχεδόν πάντα χάσιμο χρήματος. Τα φθηνά προιόντα είναι πολύ φτωχής ποιότητας και δεν εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αποκλειστική πατέντα της Enzymedica  TherablendTM είναι αποδεδειγμένα  3  φορές  ισχυρότερη και  6 φορές  ταχύτερη σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Η Enzymedica είναι η Νο1 εταιρεία στις ΗΠΑ.

•Δεν χρησιμοποιεί καθόλου πρόσθετα

•Τα προiόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας

•Πάντα χρησιμοποιεί Non-GMO  ( μη γενετικά μεταλαγμένα) συστατικά

•Είναι 100% Vegeterian

•Όπου μπορεί τα προιόντα είναι Vegan and Kosher

•Εξετάζει και πιστοποιεί την δραστικότητα των ενζυμικώνσυστατικών και την διασταυρώνει με άλλο ανεξάρτητο φορέα

•Είναι GMP ( Good Manufacturing Practise) πιστοποιημένη από τον NSF

•Είναι πιστοποιημένη Carbon Neutral Company και Leed Gold

Β) Source(Προέλευση) : Υπάρχουν 3 κύριες πηγές πεπτικών ενζύμων

•Τα φυτικά που εκχυλίζονται από φρούτα όπως η παπάγια και ο ανανάς. Δουλεύουν για μερικούς ανθρώπους σχετικά καλά , όμως επειδή είναι και τα πιο αδύναμα συνήθως δεν επαρκούν.

•Τα ζωικά προερχόμενα από όργανα κυρίως χοίρων. Αυτά δεν είναι Vegeterian ή Vegan και μπορεί να έχουν προβλήματα σταθερότητας. Λειτουργούν αρκετά καλά για τους περισσότερους.

•Και τα φυτικής βάσης προερχόμενα από καλλιεργημένους μύκητες και προβιοτικά σε εργαστηριακές συνθήκες. Αυτά είναι τα πιο εξελιγμένα και τα πιο σταθερά, επιβιώνουν στο όξινο γαστρικό περιβάλλον, έχουν  φάσμα δράσης σε ευρύτερο pH (2-12)  και τέλος θεωρούνται τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά.

Γ) Multiple Enzymes  (Πολλαπλά ένζυμα) :  Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται και επωφελούνται από πεπτικά ενζυμικά συμπληρώματα που περιέχουν ένα ευρύ φάσμα ενζύμων για την διάσπαση όλων των συστατικών της τροφής. Τα προιόντα της Enzymedica είναι σχεδιασμένα να καλύπτουν πλήρως τις ενζυμικές απαιτήσεις της  πεπτικής διαδικασίας με ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ενζύμων.

Δ) Strength/Potency Listed ( Δραστική Ικανότητα) : Η ενζυμική ισχύς μετράται σε διεθνείς μονάδες ενζυμικής δραστικότητας οι οποίες πρέπει να αναγράφονται στις ετικέτες του κάθε προιόντος . Δεν μετράται ποτέ η ενζυμική ισχύς σε mg. Τα φυτικής βάσης  ένζυμα που χρησιμοποιεί η Enzymedica θεωρούνται και τα πιο δραστικά.

Ε) Ingredients (Συστατικά) : Τα προιόντα της Enzymedica  δεν περιέχουν: Αυγά, γαλακτοκομικά, συντηρητικά, αλάτι,  σουκρόζη,  σόγια, σιτάρι,  μαγιά,  φυστίκια, καλαμπόκι,  γλουτένη,  καζείνη, πατάτα,  ρύζι, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Είναι εξαιρετικής καθαρότητας  και ποιότητας. Αν τα παραπάνω δεν αναγράφονται θα πρέπει να υποθέτουμε ότι είναι στα συστατικά του προιόντος.

Αν δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε, ρωτήστε μας!

Δουλεύει ρολόι
το πεπτικό σας σύστημα;

Αυτό το τεστ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις αν τρως σωστά, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος διατροφής για σένα και αν έχεις έλλειψη από πεπτικά ένζυμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις